hasta nakil ambulans

film ve dizi çekimi için ambulans


Ambulans

Ambulans ya da diğer adıyla cankurtaran, hastaneler arasında ya da hastaneye ulaştırmak amacıyla hasta veya yaralı taşımaya yarayan bir çeşit özel donanımlı motorlu panelvan tipi araçlardır.

Sözcüğü Türkçeye İngilizce Ambulance sözcüğünden geçmiştir. Ayrıca kelimenin kökeni Latince ambulare’dir ve yürümek ya da hareket etmek anlamına gelmektedir ve bu eski tarihlerdeki tıbbi müdahaleler için hastaların taşınarak ya da tekerlekli sandalye benzeri bir şekilde itilerek götürülmesinden gelmektedir. Kelimenin orijinali bir ordunun peşinde hareket eden hareketli hastane anlamında kullanılmıştır.

İki Tip Ambulans Çeşidi Vardır

Acil sağlık ambulansları ve Özel ambulans firmaları olarak iki tür hizmet ambulansları bulunmaktadır.

Ambulanslar beyaz renklidirler ve bağlı oldukları sağlık kuruluşlarının logolarını sağ sol yan bölümlerde ve arka çıkış kapısı üzerinde taşırlar. Ayrıca üzerlerinde led sıralı bağlama sistemli tepe lambaları ve yüksek ses çıkaran siren sistemleri bulunmaktadır.

Ambulans

Ambulans Taşıma Türleri

Ülkemizde ki ambulanslar ; Kara ve Deniz Ambulansları olmak üzere üç ana başlıkta incelenebilirler. Live Ambulans olarak sizlere bu üç farklı nakil çeşitlerini sunmaktayız böylece hastalarınızın nakil durumuna ve aciliyetine göre sizlerinde olurunu alarak taşıma türlerini sunuyoruz.

Kara Ambulansları

Acil Yardım, Hasta Nakil, 4 Sedyeli Yoğun Bakım, Yenidoğan, Obez, Motorize ve Özel Donanımlı Paletli Kar Ambulansı olarak görev yapmaktadır.

Acil Yardım Ambulansı: Beyaz renkte olmak üzere 20–30 cm kalınlığında kırmızı reflektör kuşakla kaplı özel donanımlı müdahale araçlarıdır.

Bu ambulanslarında; 1 Doktor – 1 Acil Tıp Teknisyeni -1 Sürücü ya da 1 Paramedik -1 Acil Tıp Teknisyeni – 1 Sürücü olmak üzere 3 eğitimli personel görev alır. Bu yüzden ülkemizde son yıllarda ambulans sürücülerinin, sağlık personeli olmasına özen gösterilmektedir.

Acil Yardım Ambulansı Donanım:

Ana Sedye
Vakum Sedye
Faraş Sedye
Kombinasyon Sedye
Travma Tahtası (Spine Board)
Traksiyon Atel Seti
Baş Sabitleyici
Boyunluk Seti
Ked Kurtarma Yeleği
Alüminyum ,Vakum ve Şişme Ateller
Pelvis Kemeri
Defibrilatör (Şok Cihazı)
Ventilatör (Solunum Cihazı)
Portatif Aspiratör
Sabit Aspiratör
Enjektör Pompası
Sabit Tansiyon Aleti
Portatif Tansiyon Aleti
Diagnostik Set
Serum Askısı
Puls Oksimetre
Glukometre (Kan Şekeri Ölçüm Cihazı)
Termometre
Kapnometre
Isı İzolasyonlu Kap
Acil Doğum Seti
Yanık Seti
Yüzük Kesme Makası
Ağız Drenaj Kiti
Oksijen Maskesi ve Nazal Kataterler
İdrar Sondası ve Torbası
Muhtelif Ölçüde Enjektör
Serum Seti,Kelebek Set ve İntraketler
2 Adet 10 lt. Sabit Oksijen Tüpü
1 Adet 2-5 lt. Portatif Oksijen Tüpü
Tıbbi Malzeme Çantası
Canlandırma Çantası (Balon Valf Maske-Laringoskop Seti-Entübasyon Tüpleri-Orofaringeal ve Nazofaringeal Airway-Stile-Alternatif Havayolları)
Cenaze Torbası

Hasta Nakil Ambulansı:

Beyaz renkte olmak üzere 20–30 cm kalınlığında mavi reflektör kuşakla kaplı özel donanımlı nakil araçlarıdır. Donanım ve teknik olarak neredeyse acil yardım ambulansı gibidir ama bazı malzemeler ve cihazlar bu ambulansta bulunmamaktadır.

Hasta Nakil Ambulanslarında; 1 Acil Tıp Teknisyeni ve 1 Sürücü olmak üzere 2 Eğitimli Personel görev yapmaktadır.

Motorize Ambulans: Çoklu Trafik Kazaları, Dar Sokaklar, Yoğun Trafik Koşulları ve Hızlı Triaj gereksinimi neticesinde kurulmuş özel donanımlı motosiklet ambulans ekipleridir. Ülkemizde bazı şehirlerde 1 personel bazılarındaysa artçıyla beraber 2 personel görev almaktadır. Genellikle Doktor ve Paramediklerden oluşmaktadır. Tıpkı Ambulans gibi gün içerisinde daima göreve hazır durumdadır.

Bu ekipler genelde hasta ve hastalara en kısa sürede ulaştıkları için olay yerinde triaj(Hastane öncesi acil durum basamağı) konusunda alanda sorumlulardır. Ayrıca trafik kazalarında yaralının sabitlenmesi, kalp krizinde ve kalp durmalarında İse hastanın temel yaşam desteği ve monitörizasyon işlemlerini yaparlar.

Live Özel Ambulans olarak hasta, yaşlı ve engelli nakillerini karayolu araçlarımızla uygun fiyata yapıyoruz. Tek yapmanız gereken 0216 234 1 2530537 938 60 680850 473 1 253 numaralı hatlardan ekibimize ulaşarak rezervasyon yaptırmaktır.

Yorum yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir